fbpx

Besplatna isporuka na teritoriji Srbije za porudžbine veće od 4.000 RSD

Najbolje flašice za bebe u 2024. godini

Beba pije mleko iz flašice ležeći u krevetu

Biramo najbolje flašice za bebe jer znamo pred kakvim su rebusom roditelji kada stanu pred pult sa flašicama.

U pokušaju da vam olakšamo ovu odluku, predstavljamo vam nekoliko flašica koje naši prodavci i stručni saradnici preporučuju kao odličan izbor.

Bilo da svojoj bebi dajete formulu, dojite je ili se izmlazate, važno je da imate kvalitetnu flašicu koja će odgovoriti svim zahtevima – i vašim i bebinim. 

To nije lak zadatak, a posebno nije lako izabrati pravu flašicu u moru različitih brendova i vrsta.

Ma koliko prohtevi vaše bebe bili jedinstveni, postoji nekoliko uslova koje flašica treba da ispuni da bi vam olakšala svakodnevicu.

Kako biramo najbolje flašice za bebe?

Stručan i iskusan tim zaposlenih BabyStyle-a redovno analizira stanje na tržištu, istražuje domaću i internacionalnu ponudu i trendove, osluškuje zadovoljstvo i potrebe kupaca, a sve u cilju formiranja jedinstvenog, kvalitetnog i cenovno adekvatnog asortimana proizvoda.

U tom procesu su nam od velike važnosti iskustva kupaca i potrošača koje dobijamo u našim prodavnicama bebi opreme. Prikupljene informacije i utiske o datim proizvodima beležimo i analiziramo.

Konkretno za recenziju o najboljim flašicama, na prvom mestu smo uzeli u obzir kvalitet materijala i lakoću održavanja. Ostali faktori uključuju:

Oblik i kapacitet flašica za bebe

Flašice postoje u raznim varijantama. Neke su visoke i tanke, dok su druge šire i često dizajnirane sa ergonomskim rukohvatom. Takođe, važno je pitanje i zapremine – flašice se najčešće izrađuju u zapremini od 150 ml do 330 ml.

Vrsta cucle 

Pri izboru flašice, vodite račluna o protoku cucle, koji može biti spor, srednji i brz. Za prvu flašicu birajte uvek 0+, odnosno spori protok, a kasnije, kako beba bude rasla, ona će već sama birati protok, vaše je samo da osluškujete njene potrebe.

Lako čišćenje 

Različiti oblici i dizajn flašica mogu otežati ćišćenje, pa je važno obratiti pažnju na to koliko se flašica može lako i detaljno oprati. Da li je predviđena za sterilisanje ili za eventualno mašinsko pranje suđa?

Materijal 

U našoj ponudi naći ćete flašice za bebe od stakla i plastike. Oba materijala imaju svojih prednosti i mana koje ćemo obrazložiti u nastavku teksta. Takođe, važno je da plastika koja je korišćena u izradi flašice ispunjava stroge standarde kvaliteta i bezbednosti.

Uzimajući ove i mnoge druge karakteristike u obzir, biramo najbolje flašice za bebe. 

Avent Natural Response – staklene flašice za bebe

Avent je brend koji ove godine puni 40 godina postojanja. Nastao je tako što je vlasnik kompanije Edvard Atkin, tada mladi otac, primetio da flašice za bebe nisu odgovarajućeg kvaliteta, te da imaju mnogo manjkavosti. 

Naime, cucle za flašice su bile tvrde, dugačke i uske, a same flašice nezgrapne, uske i teške za punjenje.

Tata Edvard je uvideo problem i odlučio da ga reši. Pre tačno 40 godina on je napravio potpuno revolucionarnu flašicu za hranjenje beba.

Bila je to široka, stabilna Avent flašica, koja se se lako puni i održava. Veliku razliku napravila je i nova cucla – silikonska, meka, bez boje i mirisa. Tata Edvard je postao vlasnik najpoznatijeg i nakvalitetnijeg brenda za bebi flašice, koji je kasnije otkupila čuvena kompanija – Phillips. 

Daljem toku njihove saradnje svedočimo mi danas.  

Dakle, na prvom mestu naše liste je Avent flašica. Biramo staklenu, pogodnu za bebe od rođenja – Natural response.

Natural response je tehnologija koja u najboljoj meri imitira pravo dojenje. To znači da sadržaj iz flašice izlazi samo tokom hranjenja, odnosno beba svojim prirodnim ritmom “vučenja” mleka diktira tempo i količinu hrane koju će popiti.

Posebno je osmišljena da bi minimalizovala gutanje vazduha prilikom cuclanja. Grčevi kod beba, smatraju stručnjaci, u velikoj meri nastaju zbog gutanja vazduha prilikom hranjenja. 

Reč je o staklenoj flašici od 125 ml. Smatramo da je idealna kao izbor za prvu bebinu flašicu. 

Avent staklena flašica za bebe, za novorođenče, natural response

Staklenim flašicama dajemo prednost kada je reč o bebama do 6 meseci, jer se bolje i lakše peru i održavaju, kako ručno, tako i u mašini za sudove. Pogodne su i za sterilizaciju i vrlo su  praktične za rukovanje.

Sa staklenom flašicom ste bezbedni kada je u pitanju zagrevanje, pretopao sadržaj flašice, a možete je odložiti i u frižider.

Takođe, staklo duže zadržava toplotu, a to je važno u prvim danima i nedeljama života bebe, jer one tada prilično dugo sisaju. 

Cucla na ovoj flašici najviše odgovara prirodnoj dojci, bez boja i mirisa je, od mekanog silikona i vrlo udobna za bebu. 

Avent flašica za bebe protiv grčeva

Na drugom mestu je opet Avent, s dobrim razlogom, jer je ova flašica specijalno dizajnirana da umanji gasove i grčeve u bebinom stomaku. Više o ovim tegobama pročitajte u posebnom tekstu Grčevi kod beba, koji potpisuje stručna saradnica BabyStyle-a pedijatar dr. Mirna Kuzman.

Avent flašica za bebe Anti-Colic je napravljena od plastike, ali je BPA free, odnosno ne sadrži štetne materije i bezbedna je po bebino zdravlje.

Najbolje flašice za bebe u 2024. godini 1

Plastična boca je lakša od staklene i njoj dajemo primat kada je reč o bebama starijim od 6 meseci. Dobro je bebu podsticati da sama drži flašicu, a za to je neophodno da boca bude što lakša.

Zbog širokog grla, flašica se lako održava i može se sterilisati. Cucla je silikonska i posebno dizajnirana da omogući što efikasniji vid hranjenja.

Dodatni ventil na flašici pomaže u gutanju manje količine vazduha, dok cucla ostaje puna mleka čak i u vodoravnom položaju. Ova flašica je predviđena čak i za hranjenje u uspravnom položaju, koje se savetuje bebama koje pate od gasova ili refluksa. 

Sve to rezultira manjom količinom progutanog vazduha, što smanjuje rizik od pojave gasova i kolika.

Pored toga, beba je ta koja dikrtira tempo hranjenja, jer tečnost prolazi kroz cuclu samo tokom hranjenja i zavisi od jačine bebinog cuclanja. 

Konkretno ovaj model flašice za bebe je predviđen za bebe starije od 3 meseca, tako da je , i po karakteristikama i po zapremini, idealan izbor za drugu bebinu flašicu.

Cangaroo flašica za bebe Birdy

Na trećem mestu nalazi se super povoljna, a vrlo kvalitetna i pouzdana flašica za bebe Birdy.

Najbolje flašice za bebe u 2024. godini 2

Izrađena je od Polipropilena i silikona, BPA free, a naši kupci je vrlo rado i često kupuju kao drugu flašicu, pored one redovne za mleko. 

Obično je kupuju oko bebinog četvrtog meseca, kada bebi u ishranu uvode čaj i sok. 

Ispostavila se kao sjajna alternativna flašica koja je lagana, lepo i lako se održava i ima silikonsku Anti-Colic cuclu.

Pogledajte još Najbolje noše za bebe i Najbolja kolica za bebe 2024

TOP liste najprodavanijih proizvoda i preporuke stručnog tima BabyStyle-a

Flašice za bebe vam mogu zadati mnogo muke i nemojte očekivati da ćete “ubosti” sa prvom koju izaberete. Ne postoji pravilo, nekoj bebi više odgovara jedna, dok drugoj neki potpuno drugi brend i izgled cucle. Tajna je u strpljenju i testiranju.

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdu da biste je ocenili! Pet zvezdica (kliknuti skroz desno) je najbolja ocena

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovaj post.

Ostavite odgovor