Prikaži Filtere

Prikazani svi od ukupno 10 rezultata

Prikazani svi od ukupno 10 rezultata

Tricikli za decu je već tradicionalno omiljeno prevozno sredstvo dece, ali i više od toga. Vožnja, aktivnost, pokret, uživanje na svežem vazduhu, učenje i fizički razvoj kroz zabavu su ono što ova neophodna sprava nudi deci. A kada skinete podesivu ručicu za upravljanje i vaše dete krene samo da upravlja i vozi, biće vam jasno da više nije beba i da ubrzano raste i napreduje.

Tricikli za decu

Kao što je to čest slučaj kod dece, igračke i prevozna sredstva su puno više od obične zabave. One pomažu njihovom fizičkom i psihičkom razvoju. Tricikl u ovoj priči zauzima počasno mesto.
Vožnja tricikla je sasvim novo i vrlo bitno iskustvo u fizičkom i psihičkom razvoju dece. Ona time dobijaju vrlo privlačan motiv za fizičku aktivnost i unapređivanje opšteg fizičkog stanja. Dok okreću pedale i upravljaju, poboljšavaju svoje motoričke veštine, razvijaju mišiće, unapređuju ravnotežu i koordinaciju pokreta. Ovo je odličan uvod u kasniju vožnju bicikla i bavljenje ostalim fizičkim aktivnostima.
Osim fizičkog, vožnja tricikla pozitivno utiče i na saznanje, na prepoznavanje mnogih nijansi u svetu koji ih okružuje. Deca se vožnjom uče da ostvare više zadataka odjednom: biraju pravac kretanja, stiču istančaniji osećaj za razdaljinu, postaju svesnija prostora koji ih okružuje. Takođe postaju svesnija svog tela i njegovih mogućnosti. Vožnja je zahtevnija od hodanja ili trčanja. Deca se suočavaju sa različitim objektima koji mogu da utiču na vožnju, u nekim situacijama moraju brže da reaguju nego pri hodu ili trku, upoznaju različita svojstva podloga kao što su beton ili trava.
Dete će vrlo brzo shvatiti da je u toku vožnje potrebna stalna pažnja, što će im kasnije pomoći da se lakše fokusiraju na određene zadatke i da brže reaguju na promene u fizičkom svetu oko sebe. Ova aktivnosti značajno doprinosi njihovoj sposobnosti za donošenje odluka i pravljenje izbora.
Posle vožnje u kolicima, pa čak i posle vožnje triciklom kojim upravljaju stariji, samostalna vožnja u velikoj meri povećava samopouzdanje dece, njihovu veru u sopstvene, novootkrivene sposobnosti i mogućnost rešavanja problema. Dolaze i do prvih saznanja o saobraćaju i njegovim osnovnim pravilima.
Uz sve prednosti fizičke aktivnosti koja pomaže razvoju mišića i motoričkih sposobnosti, dešavaju se ozbiljne promene i razvoj i na psihičkom planu – i sve to dok dete sedi, bezbrižno okreće pedale i drži upravljač.

Baby Style tricikli za decu

Tricikli nisu nikakav novitet, oni su tradicionalno prevozno sredstvo, ali se puno toga promenilo i poboljšalo u njihovom dizajnu i funkcijama.
Tricikli u našoj ponudi izrađeni su od strane poznatih svetskih brendova kao što su Qplay ili BBO, napravljeni od kvalitetnih, savremenih materijala, potpuno u skladu sa zahtevima vremena.
Podesiva ručka za upravljanje prvi je novitet koji je svojevremeno dodat klasičnom obliku tricikla. Ona omogućava roditeljima da guraju i upravljaju u fazi kada dete još uvek nije spremno da samo prezme upravljač. Ručka obično ima podešavanje visine, da bi roditeljima upotreba bila zgodnija. Neki modeli imaju mogućnost preklapanja ručke, što omogućava lak transport i smeštanje u gepek automobila. Kada dođe vreme za samostalnu vožnju, ručka za upravljanje se jednostavno uklanja.
U zavisnosti od modela, tu su i različite dodatne funkcije, kao što je brzo i jednostavno sklapanje koje omogućava lak transport, a sklopljeni tricikl ne zauzima puno prostora.
Sedišta su udobna i mogu se okretati tako da, po potrebi, dete može gledati u roditelja ili u pravcu kretanja.
Modeli sa upravljivom ručkom u većini slučajeva imaju i podesivu tendu koja dete štiti od sunca.
Novost su i sigurnosni pojasevi sa vezivanjem u 5 tačaka.
Točkovi su opremljeni EVA gumama koje omogućavaju sigurnu i bezbednu vožnju po ravnom asfaltu, ali i po grubljim, zahtevnijim terenima.
Modeli mogu imati i korpu za odlaganje, koja će zgodno poslužiti mališanima da u nju stave svoje igračke kada krenu u vožnju.
Modele koje vam nudimo možete pogledati u našem web shopu, a pogledati i isprobati u našim prodavnicama: Novi Sad, Futoški put 40 b, Šabac, Koste Abraševića 1 (ulaz iz Masarikove), Vrbas, Maršala Tita 62.
Slobodno nam se obratite za sve dodatne informacije koje su vam potrebne, rado ćemo vam odgovoriti i pomoći vam da izaberete najbolje za vaše dete.