Prikaži Filtere

Prikaz 1–12 od 152 rezultata

Prikaz 1–12 od 152 rezultata

One su, na svoj način, bebini prvi drugari. Uz njih i sa njima je svaki dan i one su neprestani izvor radosti. Ali su i puno više od toga. Naravno, u pitanju su igračke. Zato je potrebno da budu kvalitetne, zanimljive, lepo dizajnirane i bezbedne a sve to možete pronaći u našoj ponudi, u Baby Style prodavnicama u Novom Sadu, Futoški put 40 b, Vrbasu, Maršala Tita 62, i naravno na našem sajtu.

Zašto su igranje i igračke važni?

U trenutku kada okreće kocku u rukama, gnjavi plišanu lutku i ko zna po koji put je baca na pod, pritiska dugmiće da bi se čula melodija, ili trese zvečku, vaša beba zapravo obavlja jednu vrlo važnu funkciju.

O uticaju igranja na razvoj dece napisani su brojni radovi, čitava jedna vrlo obimna literatura, napisana od strane ozbiljnih stručnjaka. Igra je esencijalna, ona predstavlja fundamentalni deo dečijeg razvoja. Ona je zajednički činilac za svu decu bez obzira na to odakle dolaze, koje su im geografske odrednice, kakav im je socijalni status, ekonomska zaleđina ili kulturno okruženje. Njen uticaj na razvoj kognitivnih i motoričkih veština, senzorne sposobnosti, početke socijalizacije, emotivnu ispunjenost, je apsolutno nezamenljiv.

Ne radi se samo o načinu da se što lakše provede vreme u toku dana i da beba ili dete imaju neku zabavu, da bi roditelji, bar na trenutak, došli do predaha. U pitanju je najvažnije zanimanje dece, aktivnost koja pomaže razvoj mozga, kao i motoričke, senzorne i emocionalne sposobnosti. Igra pomaže deci da izgrađuju samopouzdanje, razvijaju kreativno razmišljanje i maštovitost. Može se bez ikakvog preterivanja reći da su kod dece igra, učenje i uživanje neraskidivo povezani.

Sve navedeno jasno govori u prilog tome koliko je važno da se bebe igraju igračkama, ali bi ova priča bila sasvim nepotpuna bez spominjanja negativnih efekata, ukoliko druženje sa igračkama nije sastavni deo bebinog sveta. Jednostavno rečeno, bebe kojima je igranje suviše ograničeno ili u velikoj meri izostaje, mogu biti izložene negativnom uticaju i oštećene u svom ranom razvoju. Na duže staze gledano, uskraćivanje igre i igračaka u najranijoj fazi razvoja deteta može dovesti do neželjenih posledica kao što su nedostatak samopoštovanja, umanjena sposobnost samokontrole i izražena društvena izolacija.
Obezbedite svom detetu igračke i omogućite mu aktivnosti koje će ga podstaći da se igra, samostalno, i kasnije, u grupi. I ne oklevajte da se i sami igrate sa svojim detetom. Radost koju ćete mu doneti biće vam u velikoj meri uzvraćena.

Bebe i igračke

Nemojte zaboraviti: za bebu je svaki zvuk, oblik, tekstura, boja, jedno potpuno novo i oduševljavajuće iskustvo i neprestano učenje. Kada se igraju igračkama koje su, obavezno, bezbedne, bebe otkrivaju svoje sposobnosti i postavljaju snažan temelj za učenje u budućnosti.

Još dok leži u krevecu, ispod vrteške sa plišanim igračkama, beba počinje da razvija koordinaciju ruku i očiju. Kod beba nema neobavezne zabave!

Bebe bi trebalo da se igraju igračkama poput zvečke ili sličnih igračaka, čime stimulišu svoj osećaj za zvuk. Ova ,,avantura‘‘ je moguća čak i malim bebama, jer igračku stavljaju u pogon i proizvode zvuk jednostavnim hvatanjem i drmanjem.

Kada vaša beba poče da sedi, dovoljna može biti i sasvim obična lopta. Dodajte joj, ona će vas imitirati i vratiti vam. Ova potpuno jednostavna zabava je zapravo puno više. U toku ove aktivnosti beba pravi pokrete koji deluju na čitav niz grubih motoričkih veština i potpomaže razvoj mišića. I ne samo to. Vaša beba je napravila prvi korak ka kasnijim veštinama – da puzi, stoji, hoda, trči.

Pravo zadovoljstvo i otkrivanje potpuno novog sveta omogućavaju muzičke igračke. U trenutku kada postavite muzičku igračku ispred svog deteta vi mu pomažete na više načina. Podstičete ih da razvijaju svoje grube motoričke veštine kada pokušavaju da je dohvate, fine motoričke veštine dok je uzimaju, ojačavaju osećaj vida proučavajući je i sluha dok igračka proizvodi zvukove. Jednostavnim pritiskom na dugme, ili drmanjem zvečke, otkrivaju i razvijaju osećaj za uzrok i posledicu – kada uradim ovo, začuje se zvuk.

Plišane igračke odavno nisu samo simpatična predstava omiljenih životinja. Dizajnirane su tako da pružaju višestruko zadovoljstvo – proizvode zvukove, pravljene su od različitih materijala koji stimulišu bebino čulo dodira, imaju priveske koji pomažu kod rasta zubića, izrađene u jasnim, snažnim bojama koje privlače pažnju.

Kako deca rastu, menjaju se i igračke, njihov izgled, veličina, materijali, kompleksnost, ali mnogo toga zapravo ostaje isto. Kocka koju vaša beba uporno baca, nešto kasnije poslužiće da se na nju stavi druga kocka, i uz smeh sve to poruši, a kasnije nastaju i kompleksnije strukture. Slagalica za manju decu ima mali broj elemenata, kasnije ih je puno više. Neke igračke se prerastu, neke tek u budućnosti dolaze na red, ali suština ostaje u tome da su igračke i igranje važan i nezamenljiv deo detinjstva, i neophodno sredstvo u kognitivnnom, motoričkom, senzornom, socijalnom i emocionalnom razvoju.

Bezbednost igračaka

Igračke za bebe i decu u Baby Style ponudi izrađene su po svim svetskim standardima od strane poznatih brendova, načinjene od kvalitetnih materijala, vrhunski dizajnirane i prilagođene uzrastu dece koja će ih sa uživanjem koristiti. Obratite pažnju na deklaraciju ili pitajte naše ljubazne i obučene prodavce koja igračka je za koji uzrast i prepustite se uživanju sa svojim mališanima.

Baby Style igračke za bebe i decu

Ponosni smo na svoj izbor, kvalitet, materijale, dizajn i edukativnost igračaka u našoj ponudi. Sve što treba da uradite je da svratite do naših prodavnica u Novom Sadu, Futoški put 40 b, Šapcu, Koste Abraševića 1 i Vrbasu, Maršala Tita 62, ili nas posetite ovde na našem sajtu i odaberete igračku po meri vašeg deteta. Ne zaboravite: dok se naša deca igrajući uče, igrajući se sa njima učimo i mi!