Prikaži Filtere

Prikaz 1–12 od 47 rezultata

Prikaz 1–12 od 47 rezultata

Izbor kolica za bebe

Kada je u pitanju oprema za bebe, kolica svakako spadaju u jednu od najvažnijih stavki. Koristićete ih gotovo svakodnevno i zato je veoma bitno da se vaša beba u njima dobro oseća, kao i da vama upravljanje kolicima bude zadovoljstvo. Neophodno je da se pre kupovine dobro upoznate sa svim elementima i funkcijama kolica kako bi ih što lakše uklopili u vaš način života i vaše okruženje. Uzmite u obzir kraj u kom živite, kakva je podloga po kojoj ćete gurati kolica, veličinu vaše kuće ili stana zbog lakšeg odlaganja, da li ćete često morati da kolica penjete ili spuštate uz stepenište, kolike su dimenzije lifta koji koristite, koliko često koristite vlastiti prevoz ili vozila javnog saobraćaja? Svaka porodica ima svoje životne specifičnosti, pa će to bitno uticati na izbor najpogodnijih kolica.

Vrste kolica

U našoj bogatoj ponudi pronaći ćete vrstu kolica koja baš vama odgovara: kombinovana kolica za bebe, kišobran kolica, kolica za blizance, sistem 2u1 (kolica i auto – sedište u jednom, idealno za svakodnevne aktivnosti i putovanja), sistem 3u1 (kolica za šetnju, korpa za bebu, auto – sedište, savšeno za transport u različitim situacijama). Naš izbor nudi vam poznate svetske brendove: Cangaroo, Moni, BBo, Nounou, Lorelli, Chippolino, Joie.

Težina kolica za bebe

Težina kolica u našoj ponudi kreće se u rasponu od 6 kilograma (lagana kišobran kolica) do 15 kilograma (kolica za blizance), a prosečna težina je oko 11 kilograma. Bez obzira na težinu, kolica sa bebom, iz bezbednosnih razloga, nikako ne bi trebalo nositi. Ukoliko morate da koristite stepenike, kolica vučete lagano, stepenik po stepenik, na dva zadnja točka. Teža kolica su stabilnija, dok su lakša kolica jednostavnija za upravljanje. Sve se opet svodi na vaše potrebe i uslove života.

Dimenzije kolica

Uz svaka kolica za bebe imate specifikaciju kolika je dužina, širina i visina kolica. Pre polaska u kupovinu bilo bi vrlo praktično da uradite nekoliko merenja i odredite dimenzije u svom domu i najbližem okruženju:

– širinu ulaznih vrata vaše kuće ili stana

– širinu vrata na kućnoj kapiji ili ulaza u zgradu

– ukoliko ste u zgradi sa liftom, obavezno izmerite njegovu veličinu, da vam povlačenje kolica uz stepenište ne postane svakodnevni sport

– uzmite u obzir mesta koja najčešće posećujete, prodavnice i lokale i veličinu ulaza u njih

Dimenzije sklopljenih kolica obavezno uporedite sa veličinom gepeka vašeg automobila.

Sklapanje kolica za bebe

Svaki model kolica ima svoj specifičan način sklapanja. Za sklapanje nekih kolica biće vam dovoljna jedna ruka, druga zahtevaju upotrebu obe ruke. Postoji način sklapanja po kišobran sistemu, po dužini, a neki modeli posle sklapanja imaju oblik kvadrata i zauzimaju više mesta u širinu. Odluku ćete u dobroj meri doneti prema veličini prtljažnika vašeg automobila. Prilikom kupovine nemojte biti pasivni i gledati prodavca kako sklapa kolica. Probajte i vi, tu na licu mesta. U početku možda ide malo teže, dok se ne naviknete i ne steknete rutinu, a i dok se mehanizam u potpunosti ne razradi.

Ručke na kolicima za bebe

Postoje dve osnovne verzije ručki na kolicima za bebe. One mogu biti poprečne, iz jednog dela, ili rastavljene, a postoje i varijante gde se ruče po potrebi mogu spajati ili razdvajati. Ova varijanta deluje sasvim praktično, ali ne izgleda previše estetski i u priličnoj meri narušava dizajn.
Kolica sa ručkom iz jednog dela pružaju vam mogućnost da po potrebi povremeno upravljate samo jednom rukom, ukoliko, recimo, morate da telefonirate, a kolica sa razdvojenim ručkama omogućiće vam da povremeno okačite torbu sa neophodnim sitnicama za vožnju bebe ili kesu posle neke kupovine. Samo ne preterujte sa težinom, da ne biste doveli u pitanje stabilnost kolica.
Kolica sa ručkom iz jednog dela prilikom sklapanja uglavnom dobiju oblik kvadrata, dok se ona sa razdvojenim ručkama najčešće sklapaju po sistemu kišobrana.

Položaj sedišta na kolicima za bebe

Kada je beba u kolicima okrenuta roditelju, zahvaljujući vizuelnom kontaktu oseća se bezbedno i sigurno. Ovo je i preporuka dečjih psihologa, da bebe manjeg uzrasta prilikom vožnje u kolicima gledaju u vas. Znali ili ne za ovu preporuku, roditelji se svakako u početku opredeljuju za verziju kolica u kojoj beba gleda u njih, a i oni je svakog trenutka imaju pred očima.
Kasnije, kada beba poraste, počinje više da je zanima svet oko nje, prizori, boje i pokreti, pa sedište koje gleda u pravcu kretanja postaje sasvim prirodan izbor.
Neki modeli kolica imaju fiksirana sedišta koja gledaju isključivo u jednom ili drugom pravcu. Postoje i varijante gde kolica imaju funkciju okretanja celog sedišta. Verovatno najpraktičnija opcija je ona u kojoj se jednostavnim pritiskom na dugme ručka prebacuje sa jedne na drugu stranu i tako se menja pravac u kom beba gleda.

Točkovi na kolicima za bebe

Točkovi na kolicima mogu biti plastični, gumeni ili na naduvavanje. Puno toga zavisi od terena na kom se krećete. Plastični točkovi čine kolica lakšim, ali su osetljiviji na neravnine na putu. Gumeni točkovi i točkovi na naduvavanje su elastičniji, čine vožnju udobnijom i pogodni su za različite podloge. Veličina točkova takođe igra ulogu – manji točkovi mogu upadati u rupe, sa većim točkovima vožnja je udobnija, ali oni povećavaju težinu kolica.
Dilema tri ili četiri točka u suštini je stvar ličnog ukusa i izgleda kolica, bitno je da su prednji točkovi ili točak rotirajući.

Bezbednost

Kolica će vam omogićiti mnoge lepe i opuštene trenutke sa vašom bebom, ali kada je u pitanju bezbednost nema mesta improvizaciji i brzim rešenjima. Roditelji posle nekog vremena naročito zaboravljaju na vezivanje. Većina savremenih modela kolica za bebe nudi sigurnosne pojaseve u pet tačaka vezivanja i ovo je najbezbednija varijanta od koje ne treba odustajati. Vezivanje samo standardnog kaiša u nezgodnim situacijama nije dovoljno.

Dodatna oprema kolica za bebe

Dodatnu opremu za kolica čine više praktičnih stavki: kišna navlaka za kolica, mrežica koja štiti od komaraca i insekata, zimska vreća, dodatak za dečija kolica za drugo dete.

Cena kolica za bebe

Cene kolica za bebe variraju i zavise od više elemenata: kvaliteta platna, izdržljivosti rama, kompletnog kvaliteta izrade, funkcionalnosti, dizajna i različitih dodatnih elemenata. Pažljivo birajte i imajte na umu da ni kolica sa najvišom cenom ne moraju baš u svemu da odgovaraju vašim potrebama. Najskuplja su ona kolica koja vam ne odgovaraju.

Baby Shop kolica za bebe

Naš izbor dečijih kolica pažljivo je osmišljen i predstavlja spoj kvaliteta, funkcionalnosti, bezbednosti, praktičnosti,savremenog dizajna i povoljnih cena. U našim prodavnicama u Novom Sadu, Šapcu i Vrbasu, kao i u našem online shopu, siurno ćete pronaći kolica za bebe koja baš vama odgovaraju. Budite u toku sa našim akcijama, pratite novosti u našoj ponudi i slobodno nam se obratite ukoliko imate neku nedoumicu.

Tu smo da vas posavetujemo i pomognemo u izboru u našim prodavnicama: Novi Sad, Futoški put 40b, Šabac, Koste Abraševića 1, Vrbas, Maršala Tita 62, kao i na našem sajtu.